Assink

muziekschool, mbo ‘t assink

Het Assink, school voor voortgezet onderwijs, muziek en dans

De gekromde buitengevel van de uitbreiding loopt, als geleidingswand van buiten naar binnen.

Tot in het hart van de bestaande school. Door het uit elkaar leggen van de beide vleugels kan een manifeste boom op het achter terrein worden gehandhaafd. In deze opzet is de boom als blikvanger geïntegreerd in de buitenruimte en de voorloper van het achtergelegen park.

De nieuwe zaal voor muziek en theatervoorstellingen, tot maximaal 250 bezoekers, is waaiervormig en oplopend. Deze vormgeving biedt overdag veel ruimte voor diverse podia, in te vullen als (zelf)studie- en overblijfruimten.

Bij de totale structurering is onderwijs-technisch gezocht naar een zo compact mogelijke organisatie, met korte looplijnen naar de verschillende secties. De gangen zijn breed en ruim en vanuit iedere positie loopt men naar het licht toe. Op de koppen van de gangen, waar de nieuwe trappenhuizen zijn gesitueerd, zijn grote doorlopende glaspuien geplaatst, welke de gangen volop voorzien van daglicht.

Extra aandacht is besteed aan het binnenklimaat van de school. Niet alleen met betrekking tot luchtventilatie, maar vooral tot isolatie van het geluid. Zo hebben de ruimten een amorfe vormgeving om de nagalmtijd te reduceren. En is de hoofddraagconstructie gesegmenteerd om overdracht van contactgeluid te voorkomen.

De muzikale expressie moet vooral in de lokalen goed hoorbaar zijn, maar geen overlast veroorzaken voor de andere lessen.