98032 (6)

Wonen & zorg Hardinxveld Giesendam

Het nieuwe woonzorgcentrum is het grootste gebouw in Boven-Hardinxveld. De opdeling in verschillende bouwblokken met kapvormen en topgevels zorgt voor een kleinschalige inpassing in de dorpsstructuur. Het ziet er daardoor aan de buitenzijde traditioneel uit, maar is aan de binnenzijde modern en eigentijds. Het gebouw straalt warmte en behaaglijkheid uit en heeft het karakter van een groot woonhuis.

De grijze luchten boven het rivierengebied van Hardinxveld waren de inspiratie om binnen het gebouw harmonieuze pastelkleuren te gebruiken om de diverse functies herkenbaar te maken. Bijvoorbeeld door verschillend kleurgebruik van vloerafwerking en lambrisering op de verschillende verdiepingen. Het gebruik van heldere contrasten voor vloerovergangen en gebruikselementen, een ronde (ingesneden) vloermat voor de voordeur etc..

Het atrium is het kloppend hart van het nieuwe wooncentrum, een trefpunt voor bewoners en bezoekers. Een centrum met voorzieningen als, kapsalon, internetcafé, winkel, fysiotherapie grand café en restaurant. Waar een kerkdienst en een feestelijke activiteit kan plaatsvinden.

En refererend aan het vele water in de omgeving een grote vijver in het atrium waar de kleinkinderen met opa en oma, even kunnen kijken bij de goudvissen.