Meulenhof Tubbergen

Woon-zorgcomplex Meulenhof Tubbergen

Traditie en toekomst gaan hand in hand!

Het woonzorgcentrum is in stijl van de Twentse havezate met L-vormige vleugels, in een groene parkachtige omgeving opgetrokken. In die beide vleugels naast het centrale hoofdgebouw is straks plaats voor 55 bewoners, 39 somatische en 16 psychogeriatrische

Een groot deel van de somatische bewoners woont zelfstandig in een eigen appartement van 65 m2. Een aantal neemt door cognitieve beperkingen niet een heel appartement in gebruik, maar deelt deze net als binnen de pg, zonder echter dat er sprake is van een gesloten afdeling. De pg-bewoners krijgen ook een eigen slaapkamer en delen het sanitair met een andere bewoner. Deze groep bewoners heeft een gemeenschappelijke huiskamer.

Voor dit ontwerp is gekozen voor natuurlijk lichtinval in het gebouw. Waar bewoners straks ook in het gebouw verblijven, ze wandelen altijd naar het licht. Opvallend onderdeel van dit ‘lichtspel’ wordt de “tuinkamer” met een grote raampartij, die uitzicht geeft over de glooiende es.

Vooruitlopend op de politieke regelgeving uit Den haag is de nieuwbouw als een van de eerste zorginstellingen in Twente gasloos en wordt uitgerust met een combinatie van de meest geavanceerde installaties op het gebied van duurzaamheid die er momenteel zijn. Onderdelen hiervan zijn warmtepompen, zonnepanelen en een voorziening voor warmte en koudeopslag, waarvoor buizen vele tientallen meters de grond in zijn gegaan.