7934-C02-Binnenplein-dag

nieuwbouw verpleeghuis ‘t Wiedenbroek in Haaksbergen

Verpleeghuis het Wiedenbroek in Hengelo

Het leven voelen en beleven

Het Wiedenbroek is voor de psychogeriatrische en somatische cliënten die er verblijven hun thuis. Voor hun is het de veilige haven waar hun geliefden worden verzorgd en zij hen bezoeken. Voor de mensen die er werken een omgeving waar ze zich 24 uur per dag vol toewijding inzetten voor het welbevinden van anderen en voor de buurtbewoners straks een bloeiende ontmoetingsplek die integraal onderdeel is van hun wijk.

Kortom, het is een plek die in essentie gaat over warmte, compassie en menselijkheid en die draait om de connectie met elkaar. Maar ook met jezelf en de omgeving.

De lichtvoetige waaiervorm vormt de kracht van het ontwerp. Het Wiedenbroek is een open vriendelijke plek die een sfeervol woonbuurtje vormt waar de bewoners, omringd door natuur, midden in het leven staan.

De waaiervorm zorgt voorkorte slimme routes voor medewerkers en interessante brede woonstraten voor de bewoners. Het bruisende centrum van de waaier met het binnenplein, een grand café en verhuurbare units, is voor iedereen.

De helende kracht van de natuur is binnen goed voelbaar door de grote lage ramen en het groen dat de ruimten tussen de vleugels en zelfs het dak, opvult.

Een overvloed aan bloemen en planten begroet mij in het zonlicht
Het gebouw verwarmt mij met haar vriendelijkheid
Open, als een uitgestrekte hand naar mij toe
Ik pak hem en ga naar binnen, naar boven, naar mijn moeder
Bij haar eigen voordeur blijft ik even staan, wat was ze een mooi bruidje
Daar naast mijn trotse vader. Nu zo lang geleden
Dag mam ik ben er